Wonen / Huis en Tuin

Wat zijn industriële tafellampen?

De industriële stijl wordt steeds populairder en een belangrijk onderdeel van deze stijl zijn de industriële lampen. Maar wat precies maakt een lamp industrieel? Wat industriële tafellampen en industriële vloerlampen precies zijn hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn kenmerken van de industriële stijl?

De industriële stijl, en dus ook de industriële vloerlamp of industriële tafellamp, heeft bepaalde kenmerken. Als eerste zal je de materialen metaal en hout vaak zien terugkomen in de industriële stijl. Wanneer het aankomt tot industriële tafellampen dan zal vooral metaal vaak terugkomen.
Qua kleur kom je met de industriële stijl vaak terug op neutrale kleuren. Voor lampen zie je dus vaak zwart, grijs, wit of een metaalkleur. Heldere kleuren vind je niet aak in de industriële stijl. Hierdoor is de industriële stijl ook erg goede stijl voor het basisinterieur waar je dan wel accenten met een heldere kleur in kunt aanbrengen.
Industriële lampen zullen vaak lijken op lampen die vroeger in grote fabrieken hingen. Hierdoor zijn veel industriële tafellampen of vloerlampen ook vintage of vintage-geïnspireerd. Bij vloerlampen zie je hier vaak spots, metalen pijpen en grote kappen. In het geval van tafellampen zijn het vaak lampen met een metalen kap die naar beneden hangt, een kleine versie van de grote industriële hanglampen dus. Je hebt industriële wandlampen en een mooie retro lamp.

Hoe pas je industriële lampen in jouw interieur

Industriële lampen zijn redelijk neutraal, zoals de gehele industriële stijl. Hierdoor zal je er weinig moeite mee hebben om ze in het interieur te passen. Zolang de kleuren die je hebt niet vloeken met de lamp en er meerdere industriële elementen terugkomen in het interieur zit het wel goed. Het zal alleen wat raar staan wanneer je een compleet klassiek interieur hebt met maar één industriële tafellamp. In dat geval wil je waarschijnlijk net wat meer industriële elementen toevoegen.
Nu je weet wat industriële tafellampen zijn is het uiteraard tijd om het internet af te gaan struinen naar jouw nieuwe favoriete tafellamp of industriële vloerlamp. Je kunt deze lampen namelijk in alle ruimtes in jouw huis kwijt, spijt zul je er zeker niet van hebben.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader