Fietsen

Fietsen kopen en vervolgens inleveren

Als je toe bent aan een nieuwe damesfiets, omdat je oude fiets na jarenlang trouwe dienst nu echt aan het eind van zijn Latijn is, wat doe je dan met die oude? Vaak laten mensen deze achter in fietsenrekken, maar dat levert problemen op. Die plekken zijn immers bedoeld voor goede fietsen die in gebruik zijn en niet als dumpstation voor afgedankte fietsen. Er zijn andere manieren om van je oude fiets af te komen.

Mogelijkheden om je oude fiets kwijt te raken

• De gemeente: er zijn gemeentes die oude fietsen ophalen, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam. Vraag na of dat in jouw gemeente ook het geval is.
• De stort: je kunt je fiets naar een afvalinzamelpunt van de gemeente brengen.

Fietsen kopen

Mijn fiets is nog goed genoeg, wat dan?

Fietsen kopen? Goed idee! Misschien is je fiets nog niet echt afgedankt, maar wil je hem kwijt, omdat je een andere wilt kopen die beter bij je past, bijvoorbeeld een elektrische fiets. Of zo’n handige transportfiets, waar je makkelijk je boodschappen op kwijt kan, zodat je de tassen niet meer aan je stuur hoeft te hangen.
Is je fiets nog goed genoeg, dan kun je deze naar de kringloop brengen. Of vraag bij aankoop of de fietshandelaar je oude fiets inneemt om te verkopen als tweedehandse. Zo wordt er toch nog iemand blij van je oude fiets.

Nieuwe fiets kopen

Zoals hierboven al aangegeven, is negen van de tien keer de reden van het opruimen van je oude damesfiets dat je aan een nieuwe toe bent. Een tip is: de transportfiets. Deze zijn heden ten dage erg in trek en dat is niet voor niets, want dit model fiets heeft een aantal voordelen:
• Behalve de standaardbagagedrager zoals iedere fiets die heeft, heb je ook een bagagedrager aan de voorkant. Hier kun je een mand of krat op monteren, zodat je daarin veel kan meenemen. Denk bijvoorbeeld aan de boodschappen. Vind je het ook zo lastig sturen met een stuur vol met boodschappentassen? Dan is een transportfiets de perfecte oplossing.
En houd je van een fietstocht met een picknick? Met de transportfiets kun je alles voor de picknick gemakkelijk meenemen.
• Dubbele standaard: veel transportfietsen hebben een dubbele standaard. Dat is bijvoorbeeld handig als je een kinderzitje achterop hebt, omdat je dan je kind met twee handen in het zitje kan zetten. Echter, laat nooit je fiets op de standaard staan met je kind in het zitje!
• Dikkere banden: een transportfiets heeft meestal dikkere banden, waardoor je ze minder snel lek rijdt.

Elektrische fiets

Misschien wil je jouw fiets inleveren omdat je gehoord hebt van alle voordelen van een elektrische fiets en heb je daar interesse in. Begrijpelijk, want wie wil er niet graag de wind in de rug hebben bij het fietsen? Dat is precies het gevoel dat een elektrische fiets je geeft. En als je interesse hebt in de eerder genoemde transportfiets, dan is het goede nieuws dat er ook elektrische fietsen zijn in het model transportfiets.

Dus: ruim die oude fiets op en ga voor een nieuwe damesfiets, al dan niet een (elektrische) transportfiets. Na jaren op je oude stalen ros, zul je genieten van je nieuwe fiets!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader