Fietsen

Fietsen en muziek

Iemand die graag fietst, maar ook graag tijdens het fietsen naar muziek luistert, zal verheugd zijn om te weten dat dit op de fiets gewoon mag. Echter, je moet dit dan wel met een koptelefoon of earbuds doen. Nu zul je dat waarschijnlijk meestal al wel doen, want de geluidskwaliteit van de speaker van een mobiele telefoon is over het algemeen niet geweldig. De telefoon op je fiets bedienen mag ook, mits deze in een houder staat. Naar muziek luisteren loont zich het beste bij langere ritten. Dat is waar een elektrische fiets van pas komt.

E-bikes

Ben je op zoek naar een damesfiets, dan is een elektrische damesfietsen ideaal. Zeker wanneer je regelmatig wat langere afstanden rijdt, bijvoorbeeld naar je werk. Veel mensen nemen de auto voor het woon- en werkverkeer, omdat de afstand naar het werk net iets te lang is om te fietsen. Maar als de route naar jouw werk betekent dat je door het drukke stadsverkeer moet, dan is fietsen een goed alternatief voor de auto. En met de dames e-bike ben je snel op je bestemming en toch niet bezweet. Intussen zet je, zoals bovengenoemd, lekker je koptelefoon op om naar je favoriete muziek te luisteren…
De elektrische fiets is ook een goed alternatief voor mensen die veel met het openbaar vervoer reizen. Heb je een OV-jaarkaart? Vergelijk de kosten hiervan met de prijs van een elektrische fiets. Het zou best kunnen zijn dat je voor het bedrag dat je neertelt voor de OV-jaarkaart een mooie elektrische fiets kan kopen! Is je interesse gewekt? Ga dan eens bij de lokale fietswinkel kijken wat er te koop is.

Ontspanning

Als je een drukke werkweek achter de rug hebt, is het fijn om je te kunnen ontspannen. Fietsen door de natuur is een goede manier om tot rust te komen. Dan is het leuk om met je gezin, familie en/of vrienden in de natuur te picknicken. Op je fiets kun je gemakkelijk proviand meenemen. Zeker wanneer je een transportfiets hebt. Daar kan je namelijk een mand op monteren waarin je veel kan meenemen. Dat is overigens ook handig voor de dagelijkse boodschappen bij de supermarkt, want dan hoef je niet te fietsen met volle tassen aan je stuur.
Ook de transportfiets is als elektrische fiets verkrijgbaar.

Welke fiets is voor mij geschikt?

Hierboven staat een korte beschrijving van de transportfiets, maar er zijn uiteraard veel meer modellen. Wanneer je zoekt naar een robuuste damesfiets die tegen een stootje kan, dan is een stadsfiets misschien jouw fiets. Ben je een nostalgisch type? Dan is een mooie omafiets aan jou besteed. De omafiets bestond al in de 19e eeuw, hoewel de naam omafiets pas sinds de jaren zeventig wordt gebruikt. Deze fiets is nog steeds populair.
Als je voor woon- en werkverkeer met de trein gaat, denk dan eens aan een vouwfiets. Die neem je gemakkelijk mee in de trein. En ja, zelfs de vouwfiets heeft een elektrisch broertje.

Spirit fietsen

 

Meer weten?

Het staat al eerder in de tekst: een bezoek aan de lokale fietswinkel is de moeite waard. Daar kan een expert naar je wensen luisteren en je een goed advies geven. Want als je jouw geld besteed aan een mooie nieuwe (elektrische) fiets, dan wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader