Fietsen

Fiets kopen in Rotterdam

Als je in Rotterdam woont en werkt, dan is het ideaal om in het drukke stadverkeer de auto te laten staan en de fiets te gebruiken. Heb je nog geen fiets of is de jouwe aan vervanging toe? Ga dan op verkenning bij de lokale fietswinkel in Rotterdam. Daar krijg je een indruk van het aanbod en kun je meteen om informatie vragen. Bijvoorbeeld wat voor jouw beoogde gebruik het beste model is.

Welke fiets kiezen?

Vroeger, in de tijd van de omafiets, was een fiets gewoon, nou ja, een fiets… Je kon hooguit kiezen tussen de gewone fiets voor een dame of de omafiets. Dat is tegenwoordig wel anders: je hebt allerlei modellen voor ieders doel en smaak. Zo heb je bijvoorbeeld sportieve fietsen, maar ook degelijke fietsen voor ouders die hun kinderen mee op de fiets willen nemen. Zo’n degelijke fiets is bijvoorbeeld de stadsfiets, die kan tegen een stootje. Wil je een fiets waar je veel op kan meenemen, bijvoorbeeld een flink aantal boodschappen, kies dan voor een transportfiets, deze heeft een pakkendrager boven het voorwiel van de fiets waar je een mand op kan monteren. Zo hoef je geen zware boodschappentassen aan je stuur te hangen. Deze is overigens ook handig als je van lange fietstochten in het weekend houdt, je kunt er immers van alles in meenemen om lekker in de natuur te gaan picknicken.

Elektrische fietsen

Ben je op zoek naar een damesfietsen, dan is het advies om ook naar de elektrische fietsen voor dames te kijken. Welk model je ook kiest, er is altijd wel een elektrische variant hiervan.
Steeds meer mensen opteren voor een elektrische fiets en dat is niet verwonderlijk. Met een e-bike leg je in kortere tijd grotere afstanden af dan met de traditionele fiets en daarbij word je minder moe. Dus is de afstand naar je werk net iets te lang voor de traditionele fiets, kies dan voor de e-bike in plaats van in de auto te stappen. Daarnaast is de elektrische fiets ook een goed alternatief als je vaak met openbaar vervoer reist. Heb je een abonnement? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat je met een elektrische fiets per jaar goedkoper uit bent dat met een OV-jaarabonnement. Het loont de moeite om daar naar te kijken.
Soms wordt gedacht dat de elektrische fiets een fiets voor “luie mensen” is, maar niets is minder waar. Immers, je bent lichamelijk bezig. En kies je wat vaker voor een ritje met de fiets i.p.v. de auto, dan is dat een gezonde en milieubewuste keuze!

Elektrische fietsen

 

Handige weetjes voor fietsers in Rotterdam

In Rotterdam zijn er voordelen voor het gebruik van de fiets. De stad biedt namelijk de mogelijkheid om bij de gemeentelijke fietsenstallingen aan de Blaak, Meent of Coolsingel gratis een buggy te lenen die je kunt gebruiken in de binnenstad. Je kunt deze zelfs vooraf reserveren. En wil je met de waterbus reizen tussen Heyplaat en de Erasmusbrug en tussen Kralingen en Feijenoord, dan mag je fiets gratis mee. Ook kun je met de fiets gratis op de Fast Ferry die vaart tussen Hoek van Holland-Landtong-Persoonshaven-Maasvlakte.

Conclusie

Fietsen is gezond en goed voor het milieu. De lokale fietswinkel in Rotterdam kan je hier alles over vertellen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader