Fietsen

Elektrische fiets voordelen

Steeds vaker wordt bij de aankoop van een nieuwe fiets gekozen voor een elektrische fiets. De verkoop van e-bikes is in 2020 met 30% gestegen, zo geeft de RAI (Rijwiel– en Automobiel Industrie) aan. Dat is niet raar, want een elektrische fiets heeft veel voordelen.

Wat zijn de voordelen van een elektrische fiets?

• Recreatief fietsen: met een elektrische fiets heb je altijd het gevoel dat je de wind in de rug hebt. Daarom word je veel minder snel moe en kan je veel langere afstanden afleggen en dus meer ontspannen en genieten.
• Woon- en werkverkeer: niemand vindt het fijn om bezweet op het werk aan te komen. Daarom wordt vaak de auto gepakt, zelfs voor kortere afstanden. Met een elektrische fiets kom je fris op het werk aan, dus fietsen wordt weer aantrekkelijk. En omdat de fiets twee keer zo snel is als een gewone, ben je ook nog eens snel op het werk. Afhankelijk van de afstand en de files op de betreffende route ben je misschien zelfs sneller dan met de auto. Op het fietspad heb je immers geen last van files…. Er bestaan overigens zelfs elektrische vouwfietsen die je mee kan nemen in bus of trein. Geen gedoe meer met fietsenstallingen of huurfietsen.
Schooljeugd: mogelijk verbaast het je dat deze categorie fietsers hier wordt genoemd. Misschien vind je een elektrische fiets te duur voor een tiener. Maar als je zoon of dochter dagelijks met openbaar vervoer moet reizen, bestaat de kans dat je goedkoper uit bent met de aanschaf van een goede elektrische fiets.

Elektrische fiets

Wat zijn de beste elektrische fietsen?

Elektrische omafiets heb je ook. Wellicht komen namen bij je op als Gazelle en Batavus. Natuurlijk zijn dat van oudsher degelijke fietsmerken en hebben zij goede elektrische fietsen in hun assortiment. Maar daar hangt ook een bepaald prijskaartje aan. De elektrische fietsen worden steeds goedkoper en er zijn ook Nederlandse merken die kwalitatief goede elektrische fietsen aanbieden, zoals het merk Spirit. Het is moeilijk om een top 5 te maken van de beste e-bikes, want het gaat er maar net om voor welk doel de fiets wordt gebruikt. Daarom hieronder een opsomming van een aantal goede e-bikes van het merk Spirit naar gebruiksdoel.
1. Stad: de Spirit Prime N3 is er zowel in een dames- als herenuitvoering en prima geschikt voor de stad, maar ook voor lange fietstochten.
2. Recreatief: de Spirit Comfort N8 is een comfortabele fiets met een lage instap. Deze fiets is goed geschikt voor lange ritten.
3. Woon- en werkverkeer: de Spirit Prime N3 is een goede fiets voor woon- en werkverkeer. Zoek je een elektrische vouwfiets, dan is de Spirit E-folding N3 een goede optie.
4. Vakantie: de eerder genoemde vouwfiets Spirit E-folding N3 is handig om mee op vakantie te nemen.
5. Schooljeugd: voor schoolgaande jeugd is een elektrische transportfiets een goede keuze. Je kan dan gemakkelijk de boekentas meenemen op de bagagedrager boven het voorwiel. Geschikte modellen zijn bijvoorbeeld de Spirit E -Cargo N3 of N8.

Zoek je een goede, maar niet te dure e-bike? Ga dan vóór de aankoop na wat er allemaal te koop is en welke fiets het beste bij jou past qua gebruik. Ben je niet zeker wat de beste optie is? Vraag dan de fietsverkoper om advies.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader