Fietsen

Een fiets van de zaak, hoe werkt dat?

Een fiets van de zaak gebruiken

Een fiets van de zaak hoe werkt dat? Een fiets van de zaak kun je leasen. Naast auto’s worden steeds meer fietsen gebruikt voor zakelijke doeleinden. Ten eerste is fietsen zeer goed voor het milieu, ten tweede zorgt fietsen voor voldoende lichaamsbeweging en is dus goed voor een gezond lichaam. Tegenwoordig kunnen we e-bikes en elektrische-fietsen leasen met goede fiscale voordelen. Naast zakelijk mag de fiets ook volledig voor prive gebruik in worden gezet. Je betaald een aantal euro aan maandelijkse bijtelling. Verder zal de werkgever zorgen voor overige kosten als reparaties en onderhoud van de fiets. Met 7% bijtelling betaal je bijvoorbeeld een laag maandbedrag van rond de 5 euro voor een elektrische fiets als je jaarlijks maximaal 68.507 euro verdient. Dit hangt dus af van het jaarinkomen en de prijs van de fiets. Soms brengt de werkgever een klein maandelijks bedrag aan eigen bijdrage in rekening, welke op het salaris wordt ingehouden. Je hebt grote voordelen met een fiets van de zaak. Je betaald slechts normale energiekosten voor het opladen van je fiets en de werkgever hoeft geen kilometervergoeding uit te keren. Ook wordt door sommige bedrijven de bijtelling voor rekening van het bedrijf genomen.

Elektrische fietsen van de zaak

Je kunt elektrische fietsen naar keuze uitzoeken. Denk aan een elektrische transportfiets, sportieve e-bike, stadsfiets, of elektrische vouwfiets. Een elektrische vouwfiets kun je ook nog makkelijk meenemen in het openbaar vervoer door zijn compacte formaat. Ze zijn geschikt voor kortere afstanden. Een transportfiets heeft een bagagerek boven het voorwiel. Hierop kun je tassen, manden, kratten, dozen en koffers dragen. Voor het vervoeren van boodschappen is een transportfiets de beste optie. Met tassen aan het stuur kun je jouw evenwicht verliezen, tevens is het slecht voor de fiets om tassen aan het stuur te hangen. Transportfietsen kunnen op het draagrek voldoende gewicht dragen om boodschappen en andere dingen op te vervoeren. Bij fietsenwinkel Den Haag kun je veel modellen bekijken en uitproberen.

elektrische fiets-Spirit

 

Soorten, maten en doeleinden

Elektrische-fietsen zijn er voor dames en heren in uiteenlopende uitvoeringen en maten. Fietsenwinkel Den Haag heeft een groot aanbod. Een vouwfiets scheelt je bijvoorbeeld extra kosten voor stalling en ook kosten voor in de trein. Opgevouwen mag deze gratis mee in de trein. Omdat gewone vouwfietsen niet altijd als even comfortabel worden ervaren, scheelt dit veel met de elektrische variant. Door hun kleine en compacte formaat kun je ze overal mee naartoe nemen en tevens kun je ze makkelijk dragen. Sommige elektrische vouwfietsen zijn wel zwaarder dan gewone vouwfietsen. Dit komt door de accu. Elektrische fietsen hebben meestal een midden, voorwiel of achterwiel motor. Bij enkele zit zelfs de motor onzichtbaar in het frame gemonteerd.

Elke e-bike heeft een bepaalde actieradius. Kijk hoeveel kilometer je per dag aflegt om naar je werk of bestemming te komen. Daarop kun je een passende accuradius kiezen. Sommige elektrische fietsen komen 150 kilometer ver op een volle accu. Anderen halen 75 km. Verder is de accuduur afhankelijk van je gewicht, bagage en weersomstandigheden. Met veel tegenwind zal de fiets meer energie verbruiken dan met zonnige windstil weer.

De fiets van de zaak die je aanschaft is een persoonlijke keuze. Het moet aansluiten bij jouw fietservaring, fietsgedrag, route en aantal kilometers. Voor informatie kun je altijd bij de fietsenwinkel Den Haag kijken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader