Bouw en VastgoedWonen / Huis en Tuin

Artist impression

Het gebruik van artist impression

Stel je eens voor: je wilt je huis verbouwen, maar je hebt geen idee hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Of je wil van tevoren een impressie zien van je nieuwbouwhuis in aanbouw. Zet dan artist impression in! Maar wat is dit nou: artist impression en hoe gaat deze techniek precies in zijn werk? We nemen je mee in de wondere wereld van artist impression en 3d visualisatie.

 

Wat is een artist impression?

Een kunstenaar of vormgever maakt een impressie van iets wat nog gemaakt moet worden, maar ook van iets wat er (vroeger) is geweest, maar waar geen beeld van is. Dat is een artist impression. Voorbeelden zijn de hierboven genoemde huisverbouwing, maar ook een tekening van een dinosaurus (al voor de mens uitgestorven) kan via de 3d techniek gemaakt worden. Met artist impression krijg je een goede impressie hoe deze dieren eruit hebben gezien.
De techniek is met verschillende methodes uit te voeren: met een 3d model, 3d film of een 3d tekening. Ongemerkt maken we in de moderne maatschappij al veel gebruik van deze 3d techniek.
Een vormgever en/of een kunstenaar maakt hiermee duidelijk hoe iets eruit heeft gezien of gaat zien.
Met de techniek van artist impression krijg je een goed beeld van hoe jouw woning er uit kan gaan zien na de eerder genoemde verbouwing.

 

3d visualisatie LandenBosch

 

Hoe werkt deze techniek?

Om de impressie te maken kun je gebruik maken van een 3d computerprogramma. We gaan je hieronder stap voor stap uitleggen hoe een artist impression gemaakt wordt van een nieuwbouwwoning:
• Bij stap 1 worden de bouwtekeningen van het huis in het programma gezet. Dit wordt onderlegger genoemd. Bovenop deze onderlegger wordt de tekening nog verder ontwikkeld.
• Als 2e stap teken je de muren en de vloeren in in 3d. De fundering kun je overslaan, want deze staat niet op de tekening.
• Bij stap 3 teken je de ramen, kozijnen en goten in de tekening. Met de detailtekeningen van de architect kun je zien waar deze precies moeten komen.
• Stap 4 van de 3d visualisatie is kleur en materialen toevoegen en de omgeving alvast uitwerken: denk aan de oprit, de stoep etc.
• De laatste stap is stap 5. Vul de laatste details in. Dat kan zijn: de lucht, beplanting maar ook mensen. Dit doe je met Photoshop en hiermee maak je de 3d impressie realistisch.

 

Tot slot nog

Door een 3d visualisatie te maken geef je je klant een goed beeld hoe hun (toekomstige) huis en buurt eruit gaan zien. De visie hoe iets moet worden is niet voor iedereen weggelegd, wat het gebruik van deze techniek heel prettig kan maken voor de klant.
Mogelijkheden om deze techniek te gebruiken zijn er genoeg: een 3d impressie van het interieur, maar ook een 3d plattegrond (als je niet alle details van het huis hebt).
De prijzen zijn al vanaf 389 euro en kunnen oplopen tot zo’n 500 euro. Niet schrikken: het oogt als een heel groot bedrag, maar bij een huis(ver)bouwing is het maar naar verhouding een kleine investering.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
ajax-loader