MeubelsWonen / Huis en Tuin

5 tips om je woning meer vintage te maken

Vintage is een woord dat toch nog altijd wat mysterie inhoudt. Als we het over woninginrichting hebben, dan is vintage gedefinieerd als ‘afkomstig of gebaseerd op de interieurinrichting uit de jaren 50-60-70 van vorige eeuw. Het wordt ook als retro omschreven. Maar wat is het nu precies en hoe ga jij je woning een retro boost geven? Details zijn vaak belangrijk, en dit geldt ook voor vintage. Wij gingen op (virtueel) pad en kwamen onder meer uit bij wielen voor elk apparaat- WielenOutlet. Zij hebben in hun gamma moderne zwenkwielen maar ook wielen die helemaal de retro look uitstralen. Met deze wielen voor elk apparaat bij WielenOutlet in het achterhoofd, geven wij jou hierbij 5 tips om je woning tot een vintage woning om te toveren. Laat je inspireren!

1. Het mag ‘doorleefd zijn’

In de jaren ’60 van vorige eeuw werden interieurs ingericht ‘voor het leven’. Niemand dacht er toen aan dat ze binnen de 5 jaar van stijl zouden willen veranderen. Dat maakt dat de kastjes, tafels, stoelen en banken er vaak wel eens doorleefd gingen uitzien. Er kwam wat roest op de wieltjes onder een kast, de bank zag er al wat verschenen uit, maar ach ja… wie gaf daarom? Dit is ook de reden dat je best voor karaktervolle, roest-look, maar toch wel mooi ogende wielen bij elk apparaat- WielenOutlet kunt kiezen. Spiksplinternieuwe wieltjes onder een oud kastje… het is gewoon ‘not done’ in je retro woning!

2. Ronde vormen

Als je kiest voor meubels en accessoires, kies dan ronde vormen. Tafels met ronde hoeken, zitbanken met ronde armleuningen, ronde lampenkappen en ronde vloerkleedjes… het kan allemaal voor je vintage woning.

3. Pastelkleurtjes

Ja, we kennen ze allemaal: het pistache groen, frambozenroze, crème, vaalblauw… dit zijn dé tinten voor je retro interieur.

4. Afzonderlijke meubeltjes

In vroegere tijden waren ingebouwde kasten en hele ingebouwde keukens nog helemaal niet zo in als nu. Mensen waren al heel tevreden als ze een afzonderlijke koelkast, een kastje met een kookvuurtje en daarbij een buffetkast voor het servies konden aankopen. Als je voor retro kiest voor je interieur, ga dan ook voor afzonderlijke kastjes, bijzettafeltjes en meerdere kleine tafeltjes in plaats van één grote salontafel. Dit maakt ook dat je meubels veel mobieler zijn. Wielen voor elk apparaat- WielenOutlet helpt jou hierbij.

5. Natuurlijke materialen of kunststof?

Ga voor je retro woning voor veel houten meubels, katoenen of wollen tapijten, stoffen zetels, glazen lampenkappen. De retro trend van de jaren ’70 is anderzijds wel heel gericht op kunststof: kunststof meubelen en verlichting in blitse kleuren zijn hier niet weg te denken.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader