Wonen / Huis en Tuin

4 Tips bij een woningontruiming

Een woning of bedrijfspand opruimen is niet het leukste werk dat er is. Het is zwaar en kan de nodige stress opleveren. Het is dan ook handig om aan bepaalde factoren te denken om het werk lichter te maken of uit handen te geven bij een erkend ontruimingsbedrijf, zoals je zou doen bij een woningontruiming in Rotterdam.

 

Tip 1: Bel een professional

Heb je wat geld over, dan is het verstandig een ontruimingsbedrijf in te huren. Dit scheelt jezelf een hoop werk, gesjouw en stress en je weet dat het door ervaren vakmensen wordt uitgevoerd. Deze mensen zorgen ervoor dat de ontruiming snel en zorgvuldig wordt uitgevoerd en hebben hier genoeg ervaring in om voorzichtig met de spullen om te gaan en ze te vervoeren. Daarnaast heeft een ontruimingsbedrijf speciale hulpmiddelen die ingezet kunnen worden om het werk makkelijk te maken, hierbij denkend aan verhuisdozen, een wagen en tilmaterialen. Soms verricht een bedrijf ook schoonmaakdiensten. Kortom, voor het ontzorgen ben je bij zo’n bedrijf op de goede plek.

Tip 2: Bewaar je overzicht

Op het moment dat je weet dat je een woning moet ontruimen, is het goed de rust hiervoor te nemen om het overzicht te bewaren. Neem de tijd die je hebt om het nodige te regelen. Zo heb je verschillende lijsten waarop je kunt zien waar je bij een ontruiming aan moet denken en zijn ze te vergelijken met dat van een normale verhuizing. Door de lijst stap voor stap te doorlopen en af te vinken wat je hebt afgewerkt, behoud je overzicht.

Tip 3: Kijk wat je zelf kunt doen

Om geld te besparen kan je kijken wat je zelf kunt doen om, indien je bijvoorbeeld een ontruimingsbedrijf hebt ingeschakeld. Zo hoeven zij geen werk te verrichten wat je zelf kunt uitvoeren en niet al te veel tijd en energie in beslag neemt. Zo kan je al bij de inboedel kijken wat je wilt houden en wat weg kan worden gedaan. Bepaalde werkzaamheden zou je zelf kunnen doen, zoals herstelwerkzaamheden op muren of in de tuin. Ook moet je denken aan het administratieve gedeelte om uit te voeren.

Tip 4: Denk ook aan randzaken

Naast het inhuren van een bedrijf om de ontruiming te regelen, moet je zelf denken aan het opzeggen van verzekeringen, de energiemaatschappij, gemeente, providers, zelfzorg zoals huisarts, tandarts, adreswijzigingen doorgeven en bankzaken regelen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button
ajax-loader